cbool10, stare ale jare
[O2FL] Prośba o pomoc w identyfikacji zestawu głośnomówiąceg
Zwiń
X
-
[O2FL] Prośba o pomoc w identyfikacji zestawu głośnomówiąceg
Witam,
Mam nadzieję, że to właściwy dział. W razie czego niech moderator przeniesie do odpowiedniego.
Kupiłem samochód O2FL mod. 2011. Mam radio Swing.
W samochodzie zamontowane są 2 mikrofony i jakiś przycisk przy licznikach. Podejrzewam, że to pozostałości po zestawie głośnomówiącym.
W radiu nic się nie daje włączyć, nie mogę też nic wyszukać za pomocą BT. Wobec tego podejrzewam, że jest to zestaw głośnomówiący, ale czegoś brakuje.
Zdjęcia:
Będę wdzięczny za pomoc, bo głośnomówiący by się przydał
Pzdr
-
-
Zamieszczone przez robregsawic, poszukaj na allegro: czujnik ultradźwiękowy alarm samochodowy.
to są Twoje mikrofony!
Czyli ten przycisk to co to może być ?
Pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robregzanim zaczniesz zadawac podstawowe pytania uzywaj googla, jemu placa za odpowiedzi na takie lamiglowki.
Pewnie do googla wkleje obrazek i zapytam sie co to jest.
Te coś mogło wyglądać równie dobrze jak alarm jak i głośnomówiący.
Sprawa się wyjaśniła i po temacie.
Pzdr
Komentarz
-
-
dobra, masz mnie... jak ktoś ma to paskudztwo, ktore ma sterowanie guzikiem jaki pokazales na zdjeciu, to wie, ze jest to obrzydliwe ............... o symbolu BKA609001. Akcesoryjny alarm, ze sterowaniem dzialajacym o wiele gorzej od seryjnego pilota w scyzoryku.
Niestety nie ma szybko osiagalnego zdjecia zestawu BKA609001 na ktorym widac zarowno piloty od alarmu, jak i przycisk od sterowania awaryjnego alarmu.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
Hmmm.
No to zakładam, że alarm był zamontowany bo takie były wymogi ubezpieczenia. Samochód jest z PL dystrybucji, więc całkiem możliwe. A jako, że działał tak jak mówisz, że działa to ktoś przestał go po prostu używać.
Mam 2 kluczyki scyzoryki.
No i teraz pozostaje pytanie, czy ktoś odłączył centralkę od alarmu i nie zadawał sobie trudu wyjmowania pozostałych gratów z alarmu, czy też tylko wyrzucił pilota i przestał używać. W przypadku opcji nr 2 mogę mieć problem jak mi się niespodziewanie alarm uzbroi, np po zaniku zasilania czy cuś.
Wygląda na to, że czeka mnie sporo rozbierania
Pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriqueza sprawdzałeś, czy działa?
dokładany alarm uzbraja się scyzorykiem a nie osobnym pilotem
Później zostawię otwarte okna i sprawdzę czy te czujniki ruchu coś wychwycą.
Jak już sprawdzę to napiszę co i jak.
Pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriqueza sprawdzałeś, czy działa?
dokładany alarm uzbraja się scyzorykiem a nie osobnym pilotem
W wersji bieda, sterowanie odbywa się klasycznymi pilotami Meta System.Pozdrawiam, Robreg.
----
Komentarz
-
-
[quote="robreg"]Zamieszczone przez EnriquezE-E - obsługuje się go i tak i tak, w zależności, czy auto dostało scyzoryki jako kolejne wyposażenie dodatkowe, czy kluczyki bieda, jakie są w standardzie. .
A właśnie - tak trochę OT - da się gdzieś znaleźć listę wyposażenia na 2011 rok ?
Chciałem sprawdzić czy mam elektryczną nagrzewnicę (2.0 TDI CR), ale nigdzie nie mogę znaleźć wyposażenia z jakim wtedy te Skody były wypuszczane.
Pzdr
Komentarz
-
-
Jak zamykasz auto to jak wszystko jest OK to będziesz miał jedno pykniecie po ok 15 sek...a jak np nie zamknięta szyba to będzie głośniejsze pyknięcie i wcześniej. Na tym przycisku jest czerwona dioda - jak zamkniesz auto z pilota to będzie mrygać. A jak chcesz sprawdzić czy alarm działa to zamknij go z pilota.... odczekaj jak się uzbroi i otwórz ręcznie kluczykiem - wtedy usłyszysz sygnał swojego alarmu - warto go znać w razie "w" :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sawicJuż się wszystko wyjaśniło
Wystarczyło przejrzeć papiery jakie miałem dołączone do samochodu.
Mam alarm 5J0 016 001 A. Mam potwierdzenie instalacji, instrukcję obsługi, kod serwisowy itd.
RTFM :-D
Pozdrawiam ;-)Pozdrawiam, Robreg.
----
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osak zamykasz auto to jak wszystko jest OK to będziesz miał jedno pykniecie po ok 15 sek...a jak np nie zamknięta szyba to będzie głośniejsze pyknięcie i wcześniej.
Dodatkowo z redukcją szumów, bo 2 mikrofony
Zamieszczone przez robregA jednak powinieneś dostać op.....
RTFM
Interesowała mnie tylko książka serwisowa, resztę pobieżnie przejrzałem i nic o alarmie nie rzuciło mi się w oczy. Za pierwszym razem oczywiście.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robregsawic, uwazaj na kartę kodową - to czerwone g z symbolem Meta System - watro ja przypilnowac na wszelki niewypadek.
Tego nie mam, bo szukałem akurat.
Mam tylko jakiś kod na drugim kluczyku. Podejrzewam, że potrzebny jakbym chciał dorobić kolejny.
Pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osTak jak na fotce....w miejscu "białym" masz podany kod.
Faktycznie najpierw sprawdzę czy ten kod działa. Tak na wszelki wypadek.
Pzdr
Komentarz
-
Komentarz